Speulhoes Alette

kleinschalige kinderdagopvang

De medewerkers

Alette VrielingAlette Vrieling

Speulhoes Alette is de kinderdagopvang van Alette Vrieling (1980). Het kinderdagverblijf is gevestigd aan de woonboerderij in Nooitgedacht. Hier woont Alette samen met haar drie kinderen Sasja (2010), Suze (2012) en Luukjan (2013).

Alette heeft de MBO-opleidingen Verzorging Kort en Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) voor kinderopvang en basisonderwijs gevolgd. Na haar studie startte ze in 2004 een gastouderverblijf via stichting Thuishuis. Omdat Alette graag voor meer kinderen dagopvang wilde bieden, is ze in 2010 overgegaan in een kinderdagopvang. In 2013 wilde Alette volledig voor zichzelf aan de slag en richtte ze Speulhoes Alette op.

Alette is een echte creatieveling. Ze maakt graag antroposofische poppen en kabouters en knutselt graag versieringen in elkaar voor de kinderdagopvang. Vaak zijn deze seizoensgebonden waardoor Speulhoes Alette het hele jaar door gezellig is aangekleed. Daarnaast kookt en bakt Alette graag. Zowel met als zonder kinderen.

Anoek

Anoek (1996) heeft een MBO niveau 4 diploma voor Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (SMD). Na het afronden hiervan in 2016 heeft Anoek bijna een jaar lang fulltime gewerkt bij Speulhoes Alette totdat zij voor een aantal maanden vertrok om vrijwilligerswerk te gaan doen in Zambia.

Nadat Anoek is teruggekomen uit Zambia is zij begonnen aan de HBO opleiding Sociaal Juridisch Dienstverlener (SJD) en werkt momenteel als invalkracht en biedt daarnaast ondersteuning op het gebied van kantoorwerkzaamheden.

 

Denise

...

Monique

Monique, zelf moeder van twee dochters en een zoon (haar oudste dochter heeft inmiddels ook alweer 3 kinderen) is haar carrière begonnen in de zorg en heeft toen na 18 jaar de overstap gemaakt naar het peuterspeelzaalwerk en daarna naar de kinderopvang.

Ze woont samen met haar man Hans en jongste dochter Marinde in Gasteren.

Inmiddels heeft ze ruim 12 jaar ervaring in de kinderopvang en heeft in 2008 haar kindgerichte SAW-opleiding voltooid. Ze beleeft nog steeds veel plezier aan het werken in de kinderopvang.

Het leukste aan het werken met kinderen is volgens haar het feit dat geen dag hetzelfde is en kinderen altijd weer verrassend uit de hoek kunnen komen. 

Monique werkt sinds mei 2018 met heel veel plezier bij Speulhoes Alette en haar vaste werkdagen zijn woensdag en vrijdag en waar nodig valt ze ook wel eens in op een ander moment.    

Petra M.

Petra heeft een afgeronde HBO-SPH opleiding en heeft jarenlang in de psychiatrie gewerkt. 

Na de geboorte van haar kinderen Sumi en Tido is zij zich meer gaan richten op het werken met kinderen. En dat bevalt haar zeer goed. 

Op de Jan Thiesschool begeleidt Petra onder andere NT2 kinderen (kinderen met Nederlands als 2e taal) en bij Speulhoes Alette is zij vaste oproepkracht (woensdag is haar vaste dag).

Petra houdt veel van voorlezen, liedjes zingen en knutselen. 

Haar grootste motivatiewaarde is dat kinderen zich gezien, gehoord en geliefd voelen.

Petra de J.

Petra de J. is 25 jaar oud en is opgegroeid in Anloo, maar woont nu samen met haar vriend in Assen. Na het VMBO heeft zij de MBO-opleiding tot onderwijsassistent gevolgd met als insteek daarna de Pabo te gaan doen. Gedurende de opleiding kwam ze erachter dat ze het leuker vindt om meer één op één of met groepjes kinderen te werken en dat ze meer wilde weten rondom de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Daarom heeft ze gekozen om als vervolg de opleiding HBO-Pedagogiek te gaan doen, die in juli 2018 is afgerond.

Ieder kind is uniek en Petra vindt het dan ook een uitdaging om de kwaliteiten van het kind te ontdekken en deze tot zijn recht te laten komen en een zetje in de goede richting te geven daar waar hij of zij moeite mee heeft.

In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vriendinnen om te gaan winkelen, samen te lunchen of bij te kletsen met een kop thee. Daarnaast sport ze ook graag. Op dit moment werkt Petra op oproepbasis.