Speulhoes Alette

kleinschalige kinderdagopvang

De medewerkers

Alette Vrieling

Alette VrielingSpeulhoes Alette is de kinderdagopvang van Alette Vrieling (1980). Het kinderdagverblijf is gevestigd aan de woonboerderij in Nooitgedacht. Hier woont Alette samen met haar drie kinderen Sasja (2010), Suze (2012) en Luukjan (2013).

Alette heeft de MBO-opleidingen Verzorging Kort en Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) voor kinderopvang en basisonderwijs gevolgd. Na haar studie startte ze in 2004 een gastouderverblijf via stichting Thuishuis. Omdat Alette graag voor meer kinderen dagopvang wilde bieden, is ze in 2010 overgegaan in een kinderdagopvang. In 2013 wilde Alette volledig voor zichzelf aan de slag en richtte ze Speulhoes Alette op.

Alette is een echte creatieveling. Ze maakt graag antroposofische poppen en kabouters en knutselt graag versieringen in elkaar voor de kinderdagopvang. Vaak zijn deze seizoensgebonden waardoor Speulhoes Alette het hele jaar door gezellig is aangekleed. Daarnaast kookt en bakt Alette graag. Zowel met als zonder kinderen.

Rianne Wiering

Rianne is 29 jaar oud en woont in Bovensmilde. Sinds 2018 is Rianne werkzaam bij Speulhoes Alette, dit doet ze met veel plezier. 

In haar vrije tijd vindt ze het leuk om te mountainbiken, wandelen en met vriendinnen leuke activiteiten te  ondernemen. 

 

 

 

Marloes Ratering

Marloes is woonachtig in Loon en is 23 jaar oud. In haar vrije tijd voetbalt ze graag, dit doet ze bij VV Rolderboys. Ze speelt zowel in het dames 7-tal als in het 11-tal. Naast voetballen gaat ze graag wielrennen, mountainbiken, hardlopen en skiën. Daarnaast speelt ze graag spelletjes en gaat ze graag een hapje eten met vriendinnen. Ook vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn. Sinds maart is Marloes afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs en werkt ze 3 dagen als invalleerkracht. 

 

Anoek (inval)

Anoek (1996) heeft een MBO niveau 4 diploma voor Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (SMD). Na het afronden hiervan in 2016 heeft Anoek bijna een jaar lang fulltime gewerkt bij Speulhoes Alette totdat zij voor een aantal maanden vertrok om vrijwilligerswerk te gaan doen in Zambia. Hierdoor zijn de kriebels om te willen reizen en meer van de wereld te willen zien alleen maar sterker geworden en is Anoek ondertussen al op verschillende plekken geweest, zowel binnen als buiten Europa

Na het vrijwilligerswerk in Zambia is Anoek begonnen aan de HBO opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hanzehogeschool in Groningen en op dit moment zit ze in haar laatste jaar.  Momenteel werkt Anoek als invalkracht en biedt daarnaast ondersteuning op het gebied van kantoorwerkzaamheden.